Palletfolie kopen?

Niets zo vervelend als een instabiele pallet. Bestel bij Baas Verpakkingen direct palletfolie uit voorraad. Palletfolie of stretchfolie wordt om pallets heen gewikkeld om uw producten te beschermen en de pallet te stabiliseren. Palletfolie, ook wel rekwikkelfolie, wikkelfolie, handwikkelfolie en stetchfolie genoemd is bij Baas verpakkingen verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.


Bestel palletfolie voordelig online

Palletfolie staat bekend onder zeer veel verschillende namen. Denk hierbij aan handwikkelfolie, machinefolie, sealfolie, stretchfolie etc. Daarnaast zit er veel verschil in de gebruikte kwaliteiten en diktes.

Wikkel uw pallets in met zwart of wit palletfolie om ervoor te zorgen dat de producten niet zichtbaar zijn voor buitenstaanders. Het gebruik van zwart palletfolie en wit palletfolie zorgt er ook voor dat producten minder snel verkleuren door zon- of kunstmatig licht.

De transparantie palletfolie is het meest gebruikte palletfolie. Tevens is het de meest voordelige uitvoering. Transparant palletfolie is ook verkrijgbaar in mini stretch. Deze handzame rollen worden veel gebruikt voor het bundelen producten.

Palletfolie van Baas Verpakkingen is van een goede, stevige kwaliteit met een goede rek. Tevens profiteert u bij grotere aantallen van grote kortingen. Bestel het palletfolie gemakkelijk en veilig via onze webshop.

Baas Verpakkingen levert alle verpakkingsmaterialen voor het verpakken van uw producten en stabiliseren van pallets. Zo leveren wij direct uit voorraad palletfolie, omsnoeringsband, gespen en zegels. Uiteraard dit ook met bijbehorende dispensers. Machinefolie is verkrijgbaar op bestelling met een levertijd van gemiddeld 2 werkdagen. Zo heeft u altijd snel uw palletfolie voor machines in huis.

Wij adviseren u graag voor het gebruik van de juiste folie. Bestel gemakkelijk palletfolie in onze webshop of bel op 0229-214050. Je kunt ons ook altijd een appje sturen via WhatsApp

Gerelateerde groepen

Palletfolie dus in diverse maten te krijgen maar waarom ook in verschillende kleuren? Elke kleur heeft zijn eigen toepassingen.

Transparante palletfolie is de meest voorkomende soort. Het wordt zeer veel in magazijnen én in de transport worden gebruikt. In magazijnen is dit handig omdat in één oogopslag duidelijk is wat er op de pallet staat, terwijl uw producten beschermd worden tegen vocht en stof. Ook geeft stretchfolie stabiliteit aan de pallet. Tijdens het vervoer van producten is transparant een veelgebruikte soort. Wanneer er producten verzonden worden die zichtbaar mogen blijven voor de vervoerder, is dit tevens de meest voordelige manier van wikkelen.

Zwart palletfolie is een iets duurdere variant stretchfolie. Het wordt vaak gebruikt om de producten onzichtbaar te maken voor buitenstaanders. Verscheep je producten die niemand iets aan gaan is dit de beste oplossing. Ook voor het afschermen van hele dure producten wordt vaak zwart folie gebruikt.

Wit palletfolie is vergelijkbaar met het zwarte folie op gebied van prijsstelling. Een extra eigenschap van het witte folie is dat het goed bestand is tegen warmte en zonlicht. Daarom wordt wit palletfolie ook veel gebruikt in de glas- en kozijnenindustrie. Wanneer glas onbeschermd buiten staat in de hitte kan deze namelijk barsten. Dit wordt voorkomen door de ramen te verpakken met wit wikkelfolie.

De dikte is van belang voor wat betreft het aantal kilo’s dat u op de pallet moet inwikkelen. De dikte van palletfolie wordt aangegeven in micron (µ). U kunt de volgende richtlijnen aanhouden voor wat betreft de dikte van het palletfolie: 

17 micron wordt gebruikt bij ladingen tot 400kg. 

20 micron wordt gebruikt bij ladingen met onregelmatige vormen en tot 650kg. 

23 micron wordt gebruikt bij ladingen met onregelmatige vormen en ladingen tot 1000kg.

30 micron en dikker wordt over het algemeen gebruikt als men de ading zelf wil beschermen tegen bijvoorbeeld krassen.

Het palletfolie van Baas Verpakkingen is standaard 20 micron dik. Deze kwaliteit wordt namelijk met uitstek het meeste gebruikt in de markt. Wilt u een andere kwaliteit bestellen? Dit is al verkrijgbaar vanaf 12 micron!

 Neem dan contact met ons op via 0229-214050 of via email op [email protected]

Standaard palletfolie is van standaard LLDPE folie gemaakt en dus niet milieuvriendelijk. Wel is de folie zeer goed recyclebaar. Er zijn op de markt wel enkele milieuvriendelijke palletfolies beschikbaar. 

Deze kunnen wij op bestelling leveren, zowel in handrollen als in machinefolie.

Jazeker! Maar omdat er vele soorten types en kwaliteiten zijn leveren wij dit altijd op bestelling. Dit kunnen wij al leveren binnen 1 á 2 werkdagen. Machinefolie kunnen wij ook leveren tegen zeer scherpe prijzen. Neem contact met ons op voor een prijs op maat. Bel met 0229-214050 of mail naar [email protected]

Palletfolie kunt u gemakkelijk handmatig verwerken. Voor een goede verwerking adviseren wij u wel een dispenser te gebruiken. Deze zijn al voor een paar euro verkrijgbaar!